Vatfor-Ca Kft.
parketta bolt

Akzo Nobel Tivinil 2.5liter

/ oldószeres parkettalakk

Parketta alapozó. A Supralux Gemini parkettalakk alapozója. Natur, kezeletlen fafelületek, főként parketták alapozására alkalmazható. Natur, kezeletlen fafelületek, parketták.

6 900 Ft (27% ÁFA-val)

Különösen régi parkettáknál csökkenti a fafelület nem kívánatos sötétedését vagy elszíneződését, amit pl. a nem tökéletes csiszolás következtében visszamaradó viasz vagy régi felületelőkezelő anyag maradványa, vasszennyeződés, egyes gombafajták vagy a fa természetes oxidációja okozhat.

Speciális műgyanta alkoholos oldata.

Minőségmegőrzési idő: 60 hónap, az MSZ 13910 szerint, +5 és +25°C között, fedett és zárt raktárban tárolva

Felhordási módok: ecseteléssel, vékony összefüggő rétegben

Hígítás: nem szükséges, eszközök mosása: Supralux H-400 Észter hígító vagy Supralux Gemini hígító

Kiadósság: kb. 9 nm/liter, a felület minőségétől és a felhordás módjától függően Száradási idő: száraz: 20ºC-on max. 2 óra

Átfesthető: 2 óra múlva Supralux Gemini kétkomponensű parkettalakkal

Tűzveszélyességi fokozat: I. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes! Használata során a dohányzás és a nyílt láng használata szigorúan tilos!

Felhasználási útmutató:

Felületelőkészítés, felhordás:

A Supralux Tivinil/Gemini Tivinil parketta alapozó csak csiszolt, száraz, pormentes és viaszmentes felületre hordható fel. A csiszolás során (pl. a csiszolóeszköz kézi élezésénél) esetleg a felületre került apró fémrészeket el kell távolítani. Használat előtt az alapozót gondosan fel kell keverni. A felhordása ecseteléssel történhet egy vékony, összefüggő rétegben. Felhordás közbeni sűrűsödés esetén max. 5% Supralux H-400 hígítóval hígítható. A Supralux Tivinil/Gemini Tivinil alapozó bevonata kb. 2 óra múlva átvonható Supralux Gemini parkettalakkal. Az alapozási munka befejezése után az ecsetet Supralux H-400 észter/Gemini hígítóval kell kimosni. Amennyiben a parkettát bitumenes ragasztóval fektették, a Supralux Tivinil/Gemini Tivinil oldószere a bitument oldhatja, ami a parkettán fekete elszíneződést okozhat. Mivel a Supralux Gemini parkettalakk megszáradt bevonatának fénye, simasága, világossága nagymértékben függ a fa előzetes kezelésétől (pl. beeresztés, gőzölés, korábbi lakkozás), a teljes felület bevonása előtt minden esetben próbaalapozást kell végezni!